Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Oρόβιλ: μια ιδιαίτερη πόλη

Μια πόλη όπου οι κάτοικοι ζουν χωρίς λεφτά και δεν υπάρχει καμία πολιτική εξουσία. Ακούγοντας το θα υπέθετε κανείς ότι πρόκειται για σενάριο κάποιας ταινίας ή για κάποιο παραμύθι.

Οι κάτοικοι του Όρβιλ (Auroville) όμως γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πράξη, άλλωστε για εκείνους αποτελεί απλά την καθημερινότητα τους. Η «Πόλη της Αυγής» όπως την αποκαλούν είναι υπαρκτή, βρίσκεται στην Ινδία και  υπάρχουν πολίτες που ζουν χωρίς χρήματα.

 Η κατασκευή της πόλης ξεκίνησε το 1968 από τον γάλλο αρχιτέκτονα Ρογίρο Ανζέρ. Τα κτίρια που οικοδόμησε αποτελούν δημιουργήματα παράξενης αρχιτεκτονικής που θυμίζουν lego.





Η «Πόλη της Αυγής» ουσιαστικά είναι μια πολυεθνική κοινότητα που αποτελείται από 2.500 κατοίκους. Το 40% του πληθυσμού αποτελείται από Ινδούς ενώ το υπόλοιπο από Ευρωπαίους. Οι περισσότεροι προέρχονται από τη Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία. Ηλικιακά, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού αποτελείται από νέους ανθρώπους κυρίως Ευρωπαίους, που έφθασαν μέχρι εκεί αναζητώντας έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου